T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKUL REHBERLİK SERVİSİ HİZMETLERİ

*  Rehberlik hizmetleri, bireyin tüm yönleriyle gelişme­sini ve çevreye uyumu sağlar.

*  Rehberlik hizmetleri, sistemli olarak profesyonel kişi­ler tarafından verilir.

*  Rehberlik hizmetleri bir süreçtir.

*  Rehberlik bilimsel temelle dayanır.

*  Hizmetlerinin merkezinde birey vardır.

REHBERLİĞİN AMACI: İnsanın bütün yönleriyle beraber psikolojik olarak da en iyi şekilde gelişmesi ve sağlıklı bir birey olma olması rehberlik hizmetlerine ih­tiyaç duymuş ve rehberlik hizmetleri günümüze çağdaş eğitim anlayışının vazgeçilmez bir parçası olmuştur.

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELİ OLMAK AYRICALIKTIR.
Aldıkları çok yönlü eğitim sonrası donanımlı olarak mezun olan öğrencilerimiz, yüksek öğretim programlarına yerleştirilirken diğer liselerle eşit haklara sahip olur, hiçbir puan kaybı yaşamazlar.   Diplomaları ile birlikte teknisyenlik ünvanı ve mesleki yeterlilik belgesine sahip olurlar.   işletmelerin aradığı nitelikli iş gücü sınıfına kendini taşıyabilme fırsatına erişirler. Bağımsız iş yeri açma belgesi ile kendi geleceklerine ışık tutmak ellerindedir. Doğru yetişen ve yönlendirilen mesleki ve teknik eğitim öğrencileri ülkemize katkı, ailelere mutluluk, geleceğe umut olurlar.

Yayın: 27.09.2018 - Güncelleme: 11.02.2022 10:33 - Görüntülenme: 684