T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı Öğrencilerimiz DHMİ Adnan Menderes Hava Limanında..

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanı 12. sınıfı öğrencilerinin görmüş olduğu "Uçak Kaza Kırım" dersi kapsamında İzmir DHMİ Adnan Menderes Havalimanı ARFF(Air Rescue and Fire Fighting) birimine teknik gezi düzenledik. Gezi amacımızı öğrencilerimizin Adnan Menderes Havalimanına iniş sağlayan uçakların özelliklerini öğrenmesi, bu uçaklar üzerinde meydana gelebilecek olası bir tehlike-aksaklık ve yangın durumlarında uçaklara müdahale edecek olan araçların teknik özelliklerini tanıması, müdahale yöntemlerini bilmesi ve ayrıca ARFF personellerinin çalışma düzenini öğrenmesi, onların tecrübelerinden faydalanması şeklinde belirledik. Bu vesile ile İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı Toros Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araç ile ARFF birimine ulaşım sağladık. Bizlere gösterilen iyi bir karşılamanın ardından ARFF personellerinin görevini, çalışan sayısını, havalimanını, haritaları, uçakları ve bunlara müdahale yöntemleri hakkında bilgi edinmek üzere birimin seminer salonuna geçtik. Salonda ARFF birimi eğitmeni tarafından görsel sunum ile birlikte teorik bilgiler aktarıldı. Sunumun ardından ARFF birimi içerisinde yer alan yangınla mücadele araçlarını tanımak üzere salondan çıktık. ARFF personeli tarafından araçlar ile ilgili teknik bilgiler aktarıldı ve ardından öğrencilerimiz araçların içerisine binerek bu araçların çalışma şekilleri ve müdahale yöntemleri hakkında bilgilendirildi. Soru-cevap yöntemi ile konuların pekiştirilmesi sağlandı. ARFF biriminde edinmiş olduğumuz tecrübelerin ve geçirdiğimiz güzel dakikaların hatıra olarak kalması için fotoğraf ve videolar çektik. İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanı olarak yapmış olduğumuz bu geziden oldukça fayda gördük ve ayrıca öğrencilerimizin gelecek mesleklerine yönelik katılım ve isteklerinde artış oldu. Son olarak gezi kapsamında bizler ile iletişime geçen, bilgi aktaran ve uygulamalar yaptıran personele teşekkür ederek ayrıldık.

20-04-201820-04-201820-04-201820-04-201820-04-201820-04-201820-04-2018

Yayın: 20.04.2018 - Güncelleme: 11.02.2022 12:32 - Görüntülenme: 885